Lessen van HIMSS 2024: Ondersteuning van besluitvorming in de zorg door data.

Lessen van HIMSS 2024: Ondersteuning van besluitvorming in de zorg door data.

Wij hadden het voorrecht om deel te nemen aan de HIMSS 2024 conferentie, waar we geïnspireerd werden door de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in gezondheidstechnologie. Samen met mijn collega’s, Olav van de Reijken, Marlies Tempelaar en Ronald de Vries, maakten we kennis met baanbrekende technologieën die de toekomst van de zorg zullen vormgeven.

Data: De Onmisbare Factor

Een van de meest opvallende trends die we tijdens HIMSS 2024 zagen, is de toenemende rol van data in de besluitvorming binnen de zorg. Gegevens worden steeds meer erkend als een waardevol instrument voor het verbeteren van de patiëntenzorg en het optimaliseren van de operationele efficiëntie van zorginstellingen.

Essentiële Samenwerking

Als Sales Consultant bij Yourizon ben ik overtuigd dat samenwerking tussen zorginstellingen en technologiepartners zoals Yourizon en Zetacom Detrong Groep cruciaal is om het potentieel van data volledig te benutten. Samen kunnen we zorginstellingen ondersteunen bij het verzamelen, analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden gezondheidsgegevens, wat de besluitvorming in de zorg verbetert. Denk hierbij aan het analyseren van alarmen over verschillende vestigingen heen.

Nu al in de Praktijk

De mogelijkheden die data biedt zijn eindeloos. Geavanceerde analyses stellen zorgverleners in staat om trends en patronen te identificeren, risico’s te voorspellen en klinische beslissingen te ondersteunen. Dit resulteert in gepersonaliseerde zorgplannen die zijn afgestemd op de individuele behoeften van patiënten, wat leidt tot betere uitkomsten en een verbeterde patiëntervaring. Een concreet voorbeeld hiervan is het gebruik van predictive analytics om ziekteverloop en alarmen te voorspellen. Door historische gegevens te analyseren, kunnen zorgverleners risicoprofielen identificeren en proactieve interventies plannen, wat de autonomie van cliënten en patiënten bevordert.

Data en AI: Geen Panacee

Tijdens de conferentie werd ook benadrukt dat data alleen waardevol is als het correct wordt geïnterpreteerd en voldoende inzicht biedt voor besluitvorming. Een belangrijke kanttekening bij data en AI is de mogelijke bias. Interpretaties met een gekleurde bril kunnen leiden tot (on)bewuste keuzes. Het is essentieel dat zorg en technologie nauw samenwerken om dit te voorkomen.

Zorg en Technologie: Een Synergie

Om het potentieel van data te realiseren, is een nauwe samenwerking tussen zorginstellingen en technologiepartners cruciaal. Zorgprofessionals zijn experts in hun vakgebied, maar hebben de juiste tools en expertise nodig om optimaal gebruik te maken van hun gegevens. Hier komen Yourizon en Zetacom Detron Groep in beeld. Door onze krachten te bundelen, bieden we maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij de behoeften en uitdagingen van zorginstellingen.

Bij Yourizon en Zetacom Detron Groep zijn we gepassioneerd over de rol van technologie in het verbeteren van de gezondheidszorg. Samen met onze klanten streven we naar de beste zorgervaringen en positieve uitkomsten voor patiënten.

Kortom, de ondersteuning van besluitvorming in de zorg door data is niet alleen mogelijk, maar een noodzaak geworden. Laten we samenwerken om het volledige potentieel van data te benutten en de toekomst van de gezondheidszorg vorm te geven.

Meer weten? 

Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over onze ervaringen en de praktijk van nu!